Csőszerkezet

A TUBOSIDER horganyzott, hullámosított acéllemez szerkezetek 3 féle hullámosítással, 11 féle keresztmetszeti formával és több száz különböző mérettel teszik lehetővé a közlekedési vonalak alatti és fölötti, 0,60 és 12,00 m közötti nyílások gyors, gazdaságos és környezetbe illeszkedő megvalósítását. Maximálisan 1,20 x 2,60 m méretű lemeztáblákból, csavarozással szerelhetők össze, általában zárt, vagy mindkét végén mereven befogadott ívszerkezetté.

Az összeszerelt szerkezet a hullámosítás által biztosított merevsége ellenére is elég hajlékony ahhoz, hogy apró alakváltozásaival kedvezően módosítsa a szerkezetre ható erők megoszlását. A merev szerkezetekkel ellentétben a hajlékony acélcső-szerkezetek a terhelés egy részét a környezetükben levő töltésnek adják át. Működési elvük tehát azon alapul, hogy a teherviselésbe bevonják a környezetükben levõ talajt.

Igény esetén a gyártó statikai ellenőrző számítást biztosít.

Kivitelezés

A lemezkötegek formájában az építési helyszínre érkező szerkezethez a forgalmazó szerelési vázlatot mellékel, amelynek alapján a szerkezet minden különösebb szakértelem nélkül csavarozással összeszerelhető. A szerkezet nem igényel alapozást, homokos-kavics ágyazatra fektethető. Különös gondosságot igényel a szerkezet melletti és fölötti töltés megépítése, amely részt vesz a teherviselésben.